De Opening Vaarseizoen is aanstaande zaterdag één van de onderdelen van de Erfgoeddag Schatten van de Gouden Eeuw. Het vaar-evenement begint om 15.15 uur bij botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan in Voorschoten en/of 16.00 uur bij molen ‘De Salamander’ aan de Wiek 19 te Leidschendam. Publiek kan desgewenst op een van de boten meevaren. Men gaat naar de Sluis, waar het de hele middag feest is met een DJ en Captain Midnight. Rond 17.00 uur is de officiële heropening van het Sluisgebied. Daarna volgt een mini Prinsengracht concert.

De drie organisatoren, Bart Carpentier Alting, Wan Choy en Harry Kortman,  vertellen over de opening van het vaarseizoen. Bart Carpentier Alting steekt van wal: ,,Het is zeer bijzonder dat op 13 april voor de tiende maal door de watersporters zelf een mini-Vlietdagen wordt georganiseerd. Graag sponsor ik daarvoor met mijn bedrijf Ontwikkelings- en Exploitatiemaatschappij Vlietland B.V. het Vlietwater. Het alleen bij Gall en Gall in Leidschendam verkrijgbare Vlietwater is inmiddels de traditionele drank die bij de openingshandeling wordt geschonken.”

Choy vervolgt: ,,Het budget voor de Opening Vaarseizoen is zeer beperkt maar omdat alle booteigenaren, bedrijven en verenigingen de schepen en schippers gratis ter beschikking stellen kan Opening Vaarseizoen uitgroeien tot een volwaardig evenement. Gesponsorde drankjes, borrelhapjes en Vlietwater zijn dan de kers op de taart.”

Harry Kortman brengt in herinnering dat de eerste viering in 2010 op de betreffende donderdagavond slechts de bestuurders van de watersportverenigingen en de wethouder op de been brachten. Een enkele fles Vlietwater was in die tijd nog voldoende. ,,In de jaren daarop zijn wij erin geslaagd van Opening Vaarseizoen een meer publiek gericht evenement te maken waarbij het publiek nadrukkelijk wordt uitgenodigd mee te varen op één van de schepen. Daarom geldt de oproep: wij zorgen voor de schepen en u voor het mooie weer.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter