Nieuws
Wethouder houdt vast aan rubbergranulaat

Op nieuwe kunstgrasvelden die de gemeente deze zomer laat aanleggen op het terrein van de VV Wilhelmus wordt rubbergranulaat als vulmiddel gebruikt. ,,Er is nu geen inhoudelijke reden daarvan af te zien’’, aldus wethouder Nadine Stemerdink.

Zij reageerde op een pleidooi  van D66-gemeenteraadslid Mahjoub Matlouthi om een ander vulmiddel te gebruiken. Dit gezien de gezondheids- en milieurisico’s van rubbergranulaat. Stemerdink verwees naar onderzoeken van het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) waaruit bleek dat het gezondheidsrisico minimaal is en het milieueffect door maatregelen is te beperken.

Matlouthi betoogde dat er genoeg alternatieven zijn zoals kurk en kokos. Die zijn volgens hem ook betaalbaar. Zelfs de KNVB is van rubbergranulaat afgestapt net als talloze andere gemeenten. Het raadslid verwees verder naar een petitie van verontruste ouders bij VV Wilhelmus die al door meer dan 300 mensen is getekend en waarin om een andere oplossing wordt gevraagd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter