Nieuws
Wethouder: ‘We moeten iets goed maken’

Wethouder Jan-Willem Rouwendal wil een gebaar maken richting Vlietnieuws. Dit nu een vertegenwoordiger van Vlietnieuws de toegang tot een voorlichtingsbijeenkomst over een nieuw subsidiestelsel, op 3 april in Theater Ludens, is ontzegd. Dit terwijl daar wel Leidschendam-Voorburg TV en Midvliet aanwezig waren en vrijelijk opnamen maakten.

,,We moeten iets goed maken, dat is helder’’, aldus Rouwendal. ,,Het moet een bizarre ervaring zijn geweest voor Vlietnieuws. Met de pers ging het niet goed. Het is intern niet goed afgestemd.’’

De weigering Vlietnieuws toe te laten tot de bijeenkomst werd in de gemeenteraad aangesneden door Hans Peter Klazenga (GBLV) en Jacco van Maldegem (D66). Klazenga stelde dat ‘onwelgevallige pers’ door de gemeente kennelijk buiten de deur wordt gehouden.  Van Maldegem noemde een selectief persbeleid ‘schandalig’ en ‘een democratie onwaardig’.

Volgens de wethouder waren Leidschendam-Voorburg TV en Midvliet uitgenodigd als mogelijke toekomstige partners in het nieuwe subsidiebeleid. Dat beide media binnen gewoon opnamen maakten had Rouwendal naar eigen zeggen pas na afloop van de bijeenkomst te horen gekregen. Intern zal die zaak verder worden besproken, zo gaf hij aan.

Van Maldegem wilde van de wethouder ook uitleg over het mediabeleid van B&W in het algemeen. Rouwendal beloofde daarover een notitie aan de gemeenteraad te zenden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter