De voorbelasting van de Veenpoldersweg, de nieuwe verbindingsweg bij Stompwijk, is in volle gang. Dagelijks worden hiervoor vrachtwagens met zand aangevoerd via de N206 en de Westeinderweg. Momenteel treden er grondverzakkingen op aan de Westeinderweg. Daardoor kan deze weg momenteel niet gebruikt worden voor de aanvoer van zand. Om vertraging van de voorbelasting te voorkomen is besloten om voorlopig gebruik te maken van een alternatieve aanrijroute via de Stompwijkseweg en de Huysitterweg.

Het gaat om ongeveer 30 vrachtwagens met zand per dag. Inclusief de terugritten gaat het om 60 transporten per dag. Ook bij de alternatieve aanrijroute via de Stompwijkseweg en Huysitterweg rijden de transporten niet door de dorpskern van Stompwijk. De gemeente en de aannemer realiseren zich dat nieuwe aanvoerroute een aanzienlijke impact heeft op het verkeer en de omgeving langs de Stompwijkseweg. Door de verzakkingen bij de Westeinderweg komt de grond in de naastgelegen sloot terecht. Om schade aan het watersysteem in de polder en het gemaal te voorkomen is in overleg met het Hoogheemraadschap van Rijnland besloten om het tracé langs de Westeinderweg voorlopig niet meer te gebruiken. Er wordt gezocht naar een oplossing. Het is niet bekend hoe lang dit gaat duren.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter