B&W gaan het oplaten van ballonnen op Koningsdag niet verbieden. Men wil pas dit najaar bij een herziening van de Algemene plaatselijke verordening en het evenementenbeleid gaan bepalen om het oplaten van ballonnen aan banden moet worden gelegd.

Dat blijkt uit antwoorden van burgemeester Klaas Tigelaar op vragen van GroenLinks-gemeenteraadslid Hanneke Dominicus. Zij had om het verbod gevraagd nu gebleken is  dat de ballonnen schadelijk zijn voor vogels, vissen en zeezoogdieren als ze in de zee terecht komen.

Volgens Tigelaar is het vanwege behoorlijk bestuur nu niet mogelijk het oplaten van ballonnen te verbieden. Wel vraagt hij iedereen daarmee terughoudend te zijn. Nu kent de gemeente geen beleid ter zake. Zeventien procent van de gemeenten kent al een verbod; 20 procent een ontmoedigingsbeleid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter