CDA-fractieleider in de gemeenteraad, Fred Duijn, is een tevreden man. Het college van B&W start op korte termijn onderhandelingen met bouwer/ontwikkelaar Schouten en zijn partners over de bouw van een extra openbare parkeergarage in het Damcentrum. Dit heeft de gemeenteraad deze week besloten op voorstel van het CDA. De extra parkeergarage zou gerealiseerd moeten worden op de Rijnlandstraat-Noord (Rijnlandstraat/hoek Oude Trambaan).

Het CDA is tevreden met de keuze voor uitbreiding van het aantal parkeerplekken op straat en het doorzetten van andere plannen zoals uitbreiding van de blauwe zone in het Damcentrum in combinatie met ontheffingen. Fred Duijn: ,,Alleen is dit niet voldoende. Er zijn simpelweg te weinig parkeerplekken en de leefbaarheid wordt bedreigd. Daarom hebben we dit voorstel gedaan om eer een extra ondergrondse garage te realiseren.”

In de garage zouden zo’n 42 auto’s moeten kunnen staan. De bouw kost naar schatting 2,7 miljoen euro. Hoe dat door de gemeente gefinancierd moet worden is nog onduidelijk. De garage komt onder nieuw te bouwen woningen. Daardoor verdwijnen bovengronds 30 parkeerplaatsen. De garage zou begin 2022 klaar moeten zijn.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter