Constantijn Huygens kan het zich onmogelijk hebben voorgesteld: zijn sfeervolle Pronkzaal in Hofwijck is omgetoverd in een kleine bioscoop waar een film draait over zijn relatie met Rembrandt van Rijn Na de succesvolle film over Constantijns reis naar Venetië uit 2017 is dit de tweede maal dat Hofwijck kiest voor dit moderne medium. De film draait sinds zaterdag 6 april continu op een scherm in de Oudhollandse Keuken van Hofwijck. Het mooiste is deze op het grote scherm in de Pronkzaal. Meerdere keren per week wordt de film daar vertoond, vóór openingstijd van het museum. Tijdens de Nationale Museumweek zijn er voorstellingen op , 11, 12 en 13 april, van 10.30 tot 12.00 uur. Na ontvangst met koffie/thee volgt een inleiding, na afloop is er gelegenheid vragen te stellen. Deze voorstellingen kunnen worden gereserveerd via secretariaat@hofwijck.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter