Al enkele maanden geleden heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg besloten de drie stedenbanden die men heeft, op te heffen. Daaronder ook de relatie met Temecula (Californië) in de VS. Daar weten ze echter kennelijk nog steeds van niets. Zo kondigt het plaatselijke Temecula Valley Museum voor aanstaande zaterdag een speciaal evenement aan ter ere van Nederland ‘waar de zusterstad van de City of Temecula, Leidschendam-Voorburg is gevestigd’, aldus het museum in de aankondiging. Het evenement staat overigens in het teken van Koningsdag en de Oranjes. Bij oppositiepartij GBLV spreekt men van ‘een pijnlijke blunder’  aangezien burgemeester Klaas Tigelaar kennelijk vergeten is de Amerikanen erover te informeren dat de stedenband eenzijdig is verbroken. GBLV was daar overigens tegen. Eerder berichtte Tigelaar de gemeenteraad dat de Amerikanen per brief op de hoogte zouden worden gesteld van het einde van de stedenband. Dat schrijven zou gaan naar het gemeentebestuur van Temecula en de Amerikaanse ambassade in Nederland.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter