Met tien vingers tegelijk snel typen zonder op je toetsenbord te kijken. Ook dat leren kinderen in de Brede School Leidschendam-Voorburg. Buurtcoach Martijn de Zoete organiseert deze naschoolse cursus Typetuin in Voorburg-Noord voor leerlingen uit de bovenbouw van basisschool De Parachute. Goed kunnen typen is een vaardigheid waaraan je je hele leven nog iets kunt hebben. Vandaar dat binnen de Brede School Leidschendam-Voorburg na schooltijd op meerdere locaties typeles wordt aangeboden.

Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 zijn in de derde lesperiode van de Brede School Voorburg-Noord begonnen met typeles in de Typetuin. Deze klassikale typecursus loopt door in lesblok 4, waarna de kinderen het schooljaar afsluiten met een officieel typediploma. Martijn de Zoete: ,,De kinderen vinden het erg leuk in de Typetuin. Het is onwijs handig als je goed kunt typen. Het begint al op de basisschool, waar steeds meer met laptops wordt gewerkt voor het maken van huiswerk en werkstukken. Straks op de middelbare school en later bij solliciteren is een goede typevaardigheid een pluspunt. Het is fijn dat we met de Typetuin kunnen aansluiten op het schoolaanbod.”

 Met de typecursus Typetuin leren kinderen razendsnel een 100% typevaardigheid. De Brede School is voor kinderen een prima plek om die vaardigheid onder de knie te krijgen. In de praktijk is gebleken dat kinderen zich de typevaardigheden snel eigen kunnen maken en dat de eenmaal aangeleerde vaardigheid je de rest van je leven bij blijft. Meer informatie over het naschoolse lesaanbod van de Brede School in Leidschendam-Voorburg op: www.senw-lv.nl/brede-school-wijk/brede-school/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter