Nieuws
Informatieavond plannen rond Station Laan van NOI

De plannen voor de omgeving van station Laan van NOI op de grens van Voorburg worden steeds concreter. Dinsdag 16 april  is er van 19.30 tot 21.30 uur een informatieavond. MRP Development en VORM Ontwikkeling vertellen dan over de herontwikkeling van het oude ministerie van Sociale Zaken (SoZa) aan de Anna van Hannoverstraat 4.

Den Haag wil het stationsgebied Laan van NOI fors laten groeien met woningen en werkplekken. Er wordt een plan ontwikkeld dat voorziet in de grote behoefte aan wonen en werken. Hiervoor is een eerste schetsontwerp gemaakt.  Het doel van de informatieavond is om mensen te betrekken die in de omgeving wonen, werken of een belang hebben bij het ontwerp en de visie op dit gebied. De ontwikkelaars gaan met de aanwezigen in gesprek over het effect op de leefomgeving, woonwensen, voorzieningen en groen.

Voor wie op 16 april verhinderd is, komt er nog een inloopgesprek op 6 mei, tussen 19.30 en 21 uur uur in het S0Za-pand. Vervolgens gaat een plangroep van bewoners, belanghebbenden, ontwikkelaars, adviseurs en gemeente aan de slag met de reacties en op zoek naar de best haalbare inpassing. Dit gebeurt in een tweewekelijkse plangroep waarvoor men zich op kan geven. De plangroep komt bijeen op 13 mei vanaf 18 uur en op 22 mei en 4 juni vanaf 19.30 uur. U kunt zich voor de plangroep opgeven op 16 april en op 6 mei of bij Bas Schoemaker op info@irisadvies.nl

Op 12 juni worden  in SoZa vanaf 19.30 uur de uitkomsten van de plangroep gepresenteerd.  De uitkomsten van het overleg worden aan B&W van Den Haag meegegeven, zodat het de
belangen kan afwegen in zijn besluit over het Planuitwerkingskader.  Na het besluit van B&W wordt het overleg met de omgeving voortgezet om te komen tot  een ontwerp voor het gebied en de gebouwen. Dan besteedt men ook aandacht aan architectuur en tal van details.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter