Een vierdaagse reis naar het Spaanse Malaga die wethouder Nadine Stemerdink heeft ondernomen om ter plekke kennis te nemen van het sportbeleid, kende een mager programma. De trip vond van 3 tot en met 7 april plaats.

De wethouder claimde de reis te moeten ondernemen in het kader van het gemeentelijke beleid om inwoners in beweging te krijgen. Organisator was de Vereniging sport en gemeenten (VSG) waarvan burgemeester Klaas Tigelaar bestuurslid is. Hij was ook reisleider.

Op woensdag 3 april stond ’s avonds alleen een receptie door de burgemeester van Malaga en een diner op het programma. Zaterdag 7 april werd benut voor de terugreis. In het hotel was er voordien wel een uurtje uitgetrokken voor een ‘evaluatie’ door de deelnemers.

Op donderdag 4 april waren er presentaties over het sportbeleid van Malaga (gedurende 1 uur en 45 minuten), een bezoek aan een sportwijkcentrum (een dik uur) en een fietstocht langs diverse sportfaciliteiten (ook ruim 60 minuten).

Op vrijdag 5 april bestond het programma uit een presentatie over het gemeentelijke sportbedrijf Malaga (anderhalf uur), een bezoek aan drie sportfaciliteiten (half uur), een lezing over sport voor vrouwen met borstkanker, een voordracht van de wethouder van sport over de sportieve plannen van Malaga voor 2020 en een afsluitend woord door diezelfde wethouder (in totaal twee uur).

De reis van de wethouder riep met name bij oppositiepartij GBLV vraagtekens op. De partij twijfelde over het nut en de noodzaak (de gemeente moet bezuinigen) ervan. Op verzoek van GBLV zal de gemeenteraad in mei over de onderneming debatteren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter