Mening
Minks wekelijkse column: Bekakt en plat (3 slot)

,,Zijn ijsberende tanklaarzen hadden dezelfde hoogglans als het linoleum. Kees had gezegd: “Spik en span scheelt alles Mink”. Het had wat weg van een ziekenhuis, soms liep een gewichtig kijkend iemand met piepende zolen langs en schoot een kamer in. Droog sluiten van een deur als startschot van nóg meer gespannen wachttijd. ,,Huzaar Out” klonk het streng, dit was officiële shit, in de kamer salueren, in de houding staan: ,,Huzaar Out meldt zich!!!”

,,Op de plaats rust.” Van Voorst tot Voren en Kees hadden verhitte gezichten, er was zo te bespeuren ‘enige’ discussie geweest.

Eskadronscommandant Nix nam, strenger dan normaal, het woord. ,,Out, je hebt een hogere in functie met een hooivork bedreigd, dit soort acties kunnen we bij de cavalerie niet tolereren en er volgt zeker een sanctie, het ligt aan je verweer hoe zwaar deze wordt. Misschien kunnen we de zaak nog binnen het eskadron houden. Het woord is aan Kapitein van Voorst tot Voren.”

,,Als Out veur het leivensgevaerlijk bedreigen excusus offreert annuleer ik mijn eis om de zaek veur de krijgsraad te brengen.” Tijdens het geaffecteerd spreken vierde hij reeds zijn triomf, het verkneukelen spoot uit de poriën van zijn tronie.

,,Nou Out, wat heb jij hierop te zeggen”, sprak Nix hoopvol. ,,Ekskuus zâh ik nie doen omdatt ik ut meint maah om mèn stgaf te ontlaupe, dat is kakkerag. Hij was nie mèn meâhdere maah mèn vijand. Ik offerde me op om mèn echte meâhdere te bevrèdûh. Die bedrèging was nie leivensgevaahlijk maah Haagse bluf waah van V tot V in trapte. Ik deid wattik moes doen en ik zâh ut zau weâh doen.”

Het verhaal wordt te lang, beknopt komt het hier op neer: Huzaar Out kreeg een lichte schoonmaakstraf, van V tot V liep met een rookwolk boven zijn hoofd en een putverdikkie weg, Nix bleek achteraf de zuiverste mix van Hagenaar/nees te zijn en de baas van V tot V;-).

Bovengenoemde kakker Hagenaar en de platte Hagenees werden in ieder geval nooit ‘Hagenoten’, de afstand was bij hen te groot.

(Tekst: Mink Out)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter