Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

De competities naderen hun beslissende fase: het tijdsgewricht waarin elk punt begint te tellen.

Forum Sport komt op zaterdag thuis uit tegen Delta Sport. De bezoekers staan 12e en vechten tegen degradatie. De Voorburgse ploeg wil nog meedoen in de strijd om de derde periode. De vorm van beide teams is ongeveer gelijk. De thuisploeg haalde zeven punten uit de laatste vijf wedstrijden; de bezoekers zes al hebben die wel een wedstrijd minder gespeeld. Uit werd het 1 – 1 in een wedstrijd die tot twee keer werd uitgesteld vanwege het slechte veld. Delta Sport heeft deze competitie nog geen uitwedstrijd gewonnen. Forum Sport verloor op eigen terrein tot nu toe twee keer. Aftrap op sportpark ’t Loo is om 14.30 uur.

SEV ontvangt op zaterdag Ariston’80: een strijd tussen de nummers twee en één op de ranglijst in 4C. Alhoewel strijd: Ariston’80 staat elf punten voor op SEV met nog vijf wedstrijden te gaan. De titel lijkt de Delftenaren niet meer te kunnen ontgaan, ook al zou SEV het onderlinge duel winnen. De vorm is er de laatste tijd echter niet bij de groenwitten uit Leidschendam getuige de magere vijf punten uit de laatste vijf  duels. Ariston’80 pakte er in die periode 13 waaronder, vorige week, een 15 – 3 zege op de nummer drie FC Zoetermeer. SEV moet gaan oppassen voor TOGB dat nog maar drie punten achter staat. Van de andere kant: SEV heeft thuis deze competitie nog  geen duel verloren. Hoe dan ook, de thuisploeg kan zich opmaken voor de nacompetitie voor promotie. Men krijgt de eerste periodetitel van Ariston’80, als die ploeg kampioen wordt. Ariston – SEV werd 5 – 2. De confrontatie start om 14.30 uur.

Zondag mag RKAVV gaan proberen uit bij Alphense Boys punten te pakken. Beide teams hebben 25 punten alleen speelden de Leidschendammers daar een duel meer om. De thuisploeg staat nu tiende, RKAVV elfde. Alphense Boys heeft de vorm niet: drie punten uit de laatste vijf ontmoetingen. Thuis won men ook maar drie van de elf gespeelde wedstrijden. Vorig weekeinde ging men met 2-1 onderuit bij nummer voorlaatst: VC Vlissingen. In Leidschendam won RKAVV eerder dit seizoen met 2 –  0  van de Alphenaren. De scheids fluit het duel om 14.00 uur af.

Stompwijk’92 moet in zondag 2C trachten drie punten te pakken in het thuisduel tegen Teylingen, de nummer 5 in de stand. Stompwijk moet eigenlijk winnen om onderin weg te komen uit de degradatiezone. Er zit echter de mot in. Vier puntjes uit de laatste vijf wedstrijden is daarvoor te weinig. Bovendien zijn beide aanvallers Enrico Geus en Nick Ammerlaan niet fit. Volgens trainer Erik van Manen wordt de ploeg bovendien per week zwakker omdat men onvoldoende traint. En dat valt nu niet meer op te vangen, zo stelt hij. Wellicht zal Teylingen er wat minder hard voor gaat nu men onlangs de tweede periode greep en dus al verzekerd is van nacompetitie voor promotie. Aan De Meerhorst in Stompwijk wordt om 14.00 uur gestart.

De VV Wilhelmus moet uit bij Charlois aantreden; de nummer vijf in 3Hoog. De thuisploeg heeft uit zes duels elf punten gehaald; de VV Wilhelmus twee meer. De Voorburgers staan dan ook eerste. Vorig weekeinde wonnen beide teams. Charlois thuis met 3 – 2 van HMSH, Wilhelmus, ook thuis, van REMO met 6 – 1. Charlois eindigde in 3D eerder dit seizoen als derde met 24 punten uit 12 duels en een doelsaldo van 33 – 18. De VV Wilhelmus  werd, zoals  bekend, ongeslagen kampioen in 3C met 38 punten uit 14 wedstrijden. Doelsaldo 45 – 8. De bal gaat in Rotterdam om 14.00 uur rollen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter