Nieuws
‘Zuid-Holland is de waterprovincie van Nederland’
Zuid-Holland is dé waterprovincie van Nederland. Dat betoogde commissaris van de Koning Jaap Smit tijdens de conferentie ‘De Kracht van Water’ . Bij de conferentie, die de officiële start vormde van het waterrecreatieseizoen 2019, waren ruim 100 bestuurders en ondernemers uit de wereld van het water aanwezig. Het watersportseizoen in Leidschendam-Voorburg begint morgen. Dan is er de hele middag feest rond de Sluis. Jaap Smit zal daar rond 17.00 uur het vernieuwde sluisgebied in gebruik nemen.
,,Zuid-Holland is een van de meest waterrijke provincies van ons land”, aldus Smit. ,,En een groot deel van al dat water is bevaarbaar. Wist u dat Zuid-Holland ruim 1.000 kilometer aan recreatieve vaarwegen heeft? Helaas missen we desondanks nog te vaak recreatieve kansen. Investeren in een goede bereikbaarheid en een betere afstemming van het recreatieve aanbod zijn daarvoor essentieel. Daar zetten wij ons als provincie graag voor in.”
De conferentie ‘De Kracht van water’ is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Randstad Waterbaan, die zich sterk maakt voor een betere benutting van het (historische) vaarwegennetwerk, en de provincie. Doel van de conferentie is om bestuurders, ondernemers, ambtenaren en vertegenwoordigers van belangenverenigingen bijeen te brengen voor versterking van de waterrecreatie.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter