In het Voorburgse  partycentrum Dekkershoeve heeft de presentatie plaatsgevonden van het boek ‘Passie voor ooievaars – Ton Harders: 20 jaar voeren met vreugde’. Tientallen mensen waren naar Dekkershoeve gekomen. Onder hen ook de uit Friesland afgereisde Haye Folkertsma, van het voormalige ooievaarsopvangcentrum ’t Eibershiem.

Zij kregen een lezing voorgeschoteld door vogelkenner Caroline Walta, die ook het voorwoord van het boek voor haar rekening nam. Ze vertelde over de ooievaars in Nederland in het algemeen, en die in onze regio in het bijzonder. Uitvoerig ging ze in op het ringproject: het jaarlijks ringen van jonge ooievaars in juni. Om bovenop de nesten te komen is het nodig om hoogwerkers in te huren, wat voor de vrijwilligers van de Vogelbescherming niet te betalen is. Carolline pleitte voor de medewerking van gemeente hierbij. Daarna was het de beurt aan Ton Harders om haar eigen boek te onthullen en te signeren. Bram Zonderop, de molenaar van Molen de Vlieger, en mede-ooievaarliefhebber, ontving het eerste exemplaar.

In het boek is het persoonlijke verhaal opgetekend van Ton Harders, een 81-jarige dame uit Voorburg. Zij voert al 20 jaar lang dagelijks tientallen ooievaars, die elke ochtend neerstrijken aan de Populierendreef, op het veldje dat grenst aan de achtertuin van Ton en haar man Ed. Het boek verhaalt over de bijzondere band die Ton heeft met ‘haar’ ooievaars, en wat de vogels in haar leven teweegbrengen. Daarnaast is ook algemene informatie over de ooievaar in Nederland opgenomen. Het boek is geproduceerd door Renée van de Giessen van VerhaalOpSchrift. ‘Passie voor ooievaars – Ton Harders: 20 jaar voeren met vreugde’ is voor € 10,- excl. verzendkosten te bestellen via info@verhaalopschrift.nl Ook is het te koop bij De Dekkershoeve en bij Boekhandel Bories Koek in Mariahoeve. (foto’s Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter