De vierdaagse reis die wethouder Nadine Stemerdink (sport) vorige week naar Malaga (Spanje) maakte heeft 1295 euro gekost. Burgemeester Klaas Tigelaar reisde ook mee maar diens kosten werden betaald voor de Vereniging Sport en Gemeenten dat de reis organiseerde. Tigelaar is bestuurslid van die vereniging.

Dat blijkt uit antwoorden van B&W op vragen van CDA-gemeenteraadslid Gijs Dupont. Stemerdink reisde naar Malaga om daar kennis te nemen van het sport- en beweegbeleid van de gemeente. Oppositiepartij GBLV ageerde fel tegen de trip.

Op verzoek van Dupont hebben B&W bekend gemaakt hoe het zat met buitenlandse reizen onder het vorige college van B&W. Toenmalig wethouder Frank Rozenberg (GVLV) reisde in 2015 gedurende vier dagen naar Hranice (Tsjechië) en in 2016 vier dagen naar Konstancin Jeziorna (Polen).

Beide reizen vonden plaats in het kader van de stedenband die de gemeente met beide plaatsen had. De kosten per reis melden B&W niet. Wel stellen zij dat de reiskosten zijn gedekt uit een subsidie  van 10.000 euro die de gemeente aan de stedenbanden gaf.

In 2016 reisde toenmalige wethouder Saskia Bruines (D66) naar Zweden. Haar driedaagse trip kostte 1650 euro. In 2016 was toenmalig wethouder Floor Kist (GroenLinks) twee dagen in Duitsland. Dat vergde 390 euro.

De gemeenteraad werd voor geen der reizen toestemming gevraagd aangezien het een beslisbevoegdheid van B&W betrof. Er waren verslagen van de reizen van Bruines en Kist.

Behalve de reis van Stemerdink naar Malaga ging burgemeester Klaas Tigelaar eind 2018 voor drie dagen naar Konstancin Jeziorna. Een uitgave van 677 euro.

B&W willen nog naar Hranice en Konstancin Jeziorna reizen om daar het einde van de stedenbanden, waartoe eerder dit jaar werd besloten, toe te lichten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter