Koud, maar droog en best wel een lekker zonnetje: het weer werkte gisteren mee tijdens de Erfgoeddag Leidschendam-Voorburg. Heel wat mensen waren op de been om de activiteiten en evenementen te bezoeken. De dag, die de opening van het toeristisch seizoen markeert, begon met het aanzwengelen van de dorpspomp in de Herenstraat.

In hetzelfde Huygenskwartier beleefde de Stichting Mooi Voorburg het hoogtepunt van het jubileumjaar met de onthulling van een mozaïek met het oude gemeentewapen van Voorburg. Dit is schitterend aangebracht te midden van de bestrating in de Van Schagenstraat. Met oude bussen werden de bezoekers vervolgens rondgereden naar onder meer de musea, molens en de bibliotheek. Ook kon men met de trekschuit mee over de Vliet.

In de middaguren ontspon zich een lekker feestje rond de sluis, bij de opening van het watersportseizoen. Dat Sluisgebied werd aan het eind van de middag officieel geopend door de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. En overal kon men figuren uit de historie van Leidschendam en Voorburg ontmoeten. Die werden per koets door de gemeente gevoerd. De organisatie spreekt terecht van een zeer geslaagde dag.  (foto’s Ot Douwes)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter