Nieuws
Nieuwe zoektocht gemeentesecretaris

Leidschendam-Voorburg start een nieuwe zoektocht naar een gemeentesecretaris, acht maanden nadat gemeentesecretaris André Huykman naar Zoetermeer vertrok. Dat blijkt uit een advertentie die de gemeente heeft laten plaatsen. Waarnemend gemeentesecretaris Michiel Gorsse wordt dus niet de opvolger van Huykman.

Wanneer de nieuwe gemeentesecretaris er is, is nog volstrekt onduidelijk. Op de advertentie kan tot 3 mei worden gereageerd. Gesprekken met kandidaten zijn tot medio juni gepland. Daarna moet dan nog een keuze worden gemaakt en moet ook nog een datum voor indiensttreding worden bepaald.

De gemeentesecretaris is de hoogste ambtenaar binnen de gemeente en spin in het web. In de advertentie worden de volgende taken genoemd: eerste adviseur B&W, algemeen directeur van de organisatie, bestuurder als bedoeld in de Wet op de Ondernemingsraden. Daarnaast zijn er ‘rollen’: actieve deelname in de driehoek burgemeester – griffier – secretaris; Leidschendam-Voorburg positioneren in de regio; leiding geven aan het managementteam; het vorm geven aan de wettelijke rol inzake privacy; regie houden op de planning & controlcyclus (financiën).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter