Tijdens de Polderdag 2019 op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) kan men kiezen uit één van de vijf fietsroutes door het landelijk gebied rond de stedenring Leiden – Zoetermeer – Alphen aan den Rijn. De routes voerende deelnemers langs de prachtige natuur en historie van het platteland, zo dicht bij de stad. Onderweg bezoekt men boerderijen, kwekerijen en cultureel erfgoed. De ondernemers in het buitengebied zetten speciaal op deze dag de deuren van hun bedrijf open, organiseren leuke activiteiten en serveren de lekkerste (streek)-hapjes en drankjes.

Er worden ieder jaar heel veel bijzondere activiteiten georganiseerd die een uniek kijkje bieden in het leven en werken op de boerderijen, molens en kwekerijen, en je kennis laten maken met de dieren en planten die leven in de polder. Luister naar een optreden, maak de strobalenrace mee en proef heerlijke huisgemaakte producten. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten: oud-Hollandse spelletjes, een springkussen, ponyritjes, spelen in de hooiberg en slootjessafari.

Om mee te doen hoeft men alleen maar op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei 2019) de fiets te pakken en ’s ochtends naar één van de startpunten te fietsen! Daar ontvangt men het deelnamebewijs en een routekaart. Iedere route is ongeveer 20 km met zo’n 8 bedrijven om te bezoeken. De startpunten zijn open van 10.00 tot 13.00 uur. De boerenbedrijven sluiten om 16.00 uur. Deelname kost € 3,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee.

Op dit moment worden vijf nieuwe fietsroutes voorbereid. Zodra er meer bekend is , kan men alle informatie lezen over Polderdag 2019 op /landvanwijkenwouden.nl/polderdag/ 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter