Nieuws
Buurtbemiddeling in het slop

Buurtbemiddeling, een laagdrempelige manier voor mensen om met elkaar op een constructieve manier in gesprek te komen als het ze samen niet goed is gelukt, zit in het slop. De gemeente gebruikte een vrijwillige buurtbemiddeling die via welzijnsorganisatie Woej liep. Nadat de leidinggevende functionaris daar vertrok, is buurtbemiddeling echter op de achtergrond geraakt.

Dat stelt GroenLinks-gemeenteraadslid Floor Kist. Hij heeft over de zaak vragen aan B&W gesteld. Hij wil weten welke organisatie zich nu met buurtbemiddeling bezig houdt. Hem is ter ore gekomen dat de woningcorporatie Wooninvest en Vidomes een en ander via een door hen gecontracteerde organisatie willen doen. Met subsidie van de gemeente.

Kist wil weten of dat zo is en voor hoe lang het contract met die organisatie loopt. Ook vraagt hij B&W hoe het zit met andere partijen die buurtbemiddeling vorm zouden willen gaan geven. En hoe die dan een kans krijgen zich daarvoor te melden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter