Nieuws
Cartouche heren en dames 1 winnen

De Voorburgse heren boekten een comfortabele overwinning op bezoek bij Nijmegen. De ploeg van coach Pieterse had de wedstrijd onder controle en had de bal veelvuldig in het bezit. Nijmegen moest het voornamelijk hebben van de counter, maar vond een goed keepende Chris Combe op z’n weg naar de goal.

Aan de andere kant was het Jasper Siebert die na een mooie rush Yorick van der Vlis wist te bereiken. Die op zijn beurt met z’n backhand de 0-1 op het scorebord flatste. Nog voor rust verdubbelden de bezoekers de voorsprong. En wederom was het van der Vlis die scoorde. Hij nam een vrije bal op de rand van de cirkel snel en liep behendig langs de verdediging van Nijmegen. Met een flats door de benen zorgde hij voor de 0-2 ruststand.

Na de rust ging Nijmegen meer risico nemen en dat leverde wat kansen op. De verdediging van Cartouche stond echter goed. Een kwartier voor het einde liepen de bezoekers in rap tempo uit naar 0-4 en uiteraard deed ook Timmo Kranstauber een duit in het zakje. Vanuit de strafcorner pushte hij de 0-3 binnen en toen leek het duel gespeeld.

Dat was helemaal het geval toen Will Holt de score op 0-4 zette. Cartouche liet de teugels wat vieren en daar profiteerde de thuisploeg nog tweemaal van. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar, waardoor Cartouche op koerst blijft voor een plek in de top 3.

Volgend (paas)weekend wordt er niet gespeeld in de promotieklasse, maar de week erop wacht een heuse kraker. Dan krijgt Cartouche koploper Hurley op bezoek.

De dames uit Voorburg namen het op tegen hekkensluiter Oss. Op papier wellicht een wedstrijd die gewonnen zou moeten worden, maar Oss is een ploeg die thuis niet moet worden onderschat. Oss presteert op eigen grond namelijk een stuk beter dan dat zij in uitwedstrijden doet.

Cartouche had het dan ook direct lastig tegen de thuisploeg. Ondanks het feit dat ze er af en toe snel uitkwamen en via de flanken gevaarlijk waren, was het Oss dat als eerst doel wist te vinden. Oss was fel en zette goed druk, waardoor het na 12 minuten spelen raak was.

Het was Maureen van den Bree die een kwartier voor rust via een directe corner de gelijkmaker wist te maken, waardoor er gerust werd met een 1-1 stand.

Tweede helft, zoals vaker bij de Voorburgse dames, eenzelfde spelbeeld. Bovenliggende partij, maar weet dit niet uit te drukken in de stand. Slordig in het balverlies en daar maakte Oss gebruik van. Na 50 minuten stond het dan ook 3-1 voor de thuisploeg en was het Cartouche dat alle zeilen bij moest zetten, dat uiteindelijk na doelpunten van Coosje van Wijck en Kiki Kervezee op voorsprong wist te komen.

Tot de 70e minuut bleef het spannend, maar in tegenstelling tot voorgaande weken, wist de formatie van Jair Levie het ditmaal wel uit te spelen. Drie punten voor Cartouche, maar mooi was het niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter