Het was al enige weken ‘onrustig’ rond het zondagavond en – nacht uitgebrande schoolgebouw in Stompwijk. Er werden jongeren in en rond het gebouw gesignaleerd. Getuigen van de brand hebben ook gemeld dat zij enige tijd voordat de brand uitbrak personen bij het leegstaande gebouw hadden zien wegrennen.

De politie roept inmiddels getuigen op zich te melden. ‘Wij zijn op zoek naar meer mensen die iets hebben gezien op zondagavond in de omgeving van de Doctor van Noortstraat’, aldus de politie in een mededeling. Het gaat dan vooral om mensen waarmee de politie nog niet gesproken heeft.

Vanwege de jongeren die al eerder bij het schoolgebouw werden gesignaleerd was aan inwoners van woningen aan het Achterpad al gevraagd extra alert te zijn en verdachte situaties te melden bij de politie. Dat deed men voor het laatst op zondagavond rond 18.00 uur. De melding dat het gebouw in brand stond kwam om 19.15 uur binnen bij de politie.

De Maerten van de Veldeschool stond al leeg. De leerlingen zaten al enige tijd in het gloednieuwe Kulturtus. De lege school wachtte op sloop. Dat de brand geen grotere gevolgen heeft gehad was onder meer te wijten aan de gunstige windrichting. Nu werden Kulturhus en omliggende woningen gespaard.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter