MBO Rijnland Leidschendam-Voorburg staat in het teken van gastvrijheid. Studenten van de opleiding Internationaal Manager Retail & Hospitality zijn namelijk verantwoordelijk voor het bezoekersontvangst tijdens de Masterclass Hospitality die MBO Rijnland in samenwerking met het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt organiseert.

De toekomstige gastheren- en vrouwen staan door deze studieopdracht met twee benen in de praktijk en vervullen hun rol met verve. Er moeten extra plekken worden gecreëerd vanwege de vele bezoekers die af zijn gekomen op de uitnodiging voor de masterclass. Het zijn niet alleen de studenten die na hun gastheerschap de Masterclass Hospitality – als onderdeel van hun lesprogramma – volgen. Ook medewerkers van MBO Rijnland, partners van het samenwerkingsplatform en wethouder Astrid van Eekelen (Economie inclusief aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt) zijn van de partij.

Hospitality. Wat is dat nu eigenlijk? Cindy van Kleeff en Jacqueline Veth ontwikkelden hierover bij MBO Rijnland een lesprogramma. Het draait om het prettige gevoel dat je een klant geeft als hij gebruik heeft gemaakt van jouw dienst of product. Of je nu werkt in de zorg, horeca of detailhandel. Het is belangrijk voor ieder beroep. Wat is hét geheim van gastvrijheid?

Inhoudelijk spreker en inspirator op het gebied van gastvrijheid Suzan Vink nam de aanwezigen mee in haar onthulling van dit geheim, namelijk de formule gastheerschap + gastgerichtheid = gastvrijheid. Om deze rekensom te kunnen maken, zijn aandacht, respect en gunnen de basis ingrediënten. ,,Gastvrijheid zit in aandacht geven aan de alledaagse dingen. Voor jou zijn die gewoon, maar voor de gast kunnen die bijzonder zijn. Door daar aandacht aan te besteden, maak je pas echt het verschil bij de ander. Maak gewoon bijzonder”, aldus Suzan. ,,Mensen vergeten wat je hebt gezegd, ze vergeten wat je hebt gedaan, maar ze vergeten nooit het gevoel dat je ze hebt gegeven.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter