ProRail heeft de spoorvernieuwingsoperatie rondom Leiden Centraal Station succesvol afgerond. Maandagochtend 15 april reden de treinen weer zoals normaal. Samen met aannemer BAMInfra is er drie weken lang dag en nacht gewerkt om tegen de negentig wissels te vervangen of weg te halen, zo’n drieduizend relais en draden aan te passen en kilometers rails, spoorgrind, dwarsliggers en bovenleiding te vernieuwen. Dat gebeurde met honderden mensen tegelijk, in een ‘militaire operatie’, zorgvuldig gepland, zodat steeds zo veel mogelijk treinen konden blijven rijden. Ondertussen waren wij met aannemers ingenieursbureaus en vele andere partijen aan het werk. De operatie is samen met NS minutieus voorbereid, om hinder zo veel als mogelijk te voorkomen. Dat lukte helaas te vaak niet, ook door bijvoorbeeld wisselstoringen of defecte treinen elders ontstond er hinder in Leiden. ProRail en NS delen fruit uit aan reizigers om hen te bedanken voor hun geduld. Direct omwonenden van het spoor ontvangen een kleine attentie vanwege de overlast die zij hebben ervaren.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter