Nieuws
Dode bij Voorburgse woningbrand

Bij een brand in een woning aan de Frans Mortelmansstraat in Voorburg is een dode gevallen. De brandweer ontdekte het slachtoffer  toen men rond 02.00 uur afgelopen nacht de woning binnen ging.  Een poging tot reanimatie had geen resultaat. Het zou gegaan zijn om de mannelijke bewoner van de flatwoning. Burgemeester Klaas Tigelaar kwam enige tijd later ter plaatse.

De brand startte kort na middernacht in een woning op de tweede etage van de laagbouw naast en onder ‘Het Zeilschip’, de in een punt uitlopende hoogbouw. De Frans Mortelmansstraat ligt direct naast winkelcentrum Julianabaan en loopt van de Koningin Julianalaan naar de Spinozalaan.

Volgens omwonenden ging er aan de brand een explosie vooraf. Omliggende woningen werden door de brandweer ontruimd. De vlammen sloegen zowel aan de zijde van de Frans Mortelmansstraat als aan de kant van een binnenplaats tussen de woningen, naar buiten.

Er werd groot materieel ingezet om de vlammenhaard te bestrijden. Ook politie en ambulancepersoneel was in groten getale aanwezig. De woning is volledig uitgebrand. In de nacht is de technische recherche al met onderzoek begonnen om de toedracht van de brand te achterhalen. Omwonenden konden in de nacht terug naar hun woningen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter