Nieuws
Koper gemeentelijke Eneco-aandelen eind 2019 bekend

Eind dit jaar moet duidelijk zijn wie de gemeentelijke aandelen in energiebedrijf Eneco koopt en voor welk bedrag. Daarna moeten de gemeenteraden van de 53 gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, beslissen of zij met het bod instemmen.

Er is inmiddels een eerste voorselectie geweest van partijen die interesse hebben in de aankoop. Nu  start een tweede fase waarbij partijen hunnen plannen moeten presenteren zonder nog tot een bod te komen.

Na een nieuwe selectie moeten de resterende partijen wel met een bod komen, dat dan ook bindend is. Vervolgens starten de finale onderhandelingen met één of meerdere partijen die moeten leiden tot de keuze van de koper.

Leidschendam-Voorburg rekent op 80 tot 100 miljoen euro aan inkomsten uit de aandelenverkoop. Dat geld zou dan in de loop van 2020 beschikbaar komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter