Nieuws
B&W doen ‘dringend beroep’ op minister

B&W doen een dringend beroep op minister Cora van Nieuwenhuizen (verkeer) om de maximum snelheid op de A4 en A12 zo spoedig mogelijk te verlagen naar 100, respectievelijk 80 kilometer per uur bij Leidschendam-Voorburg.

Dat blijkt uit een brief van burgemeester Klaas Tigelaar aan de bewindsvrouwe. Tigelaar stelt dat een gezonde leefomgeving voor de inwoners niet te bereiken is zonder hulp van de minister.

De gezonde leefomgeving van de wijken bij de A4 en A12 wordt volgens Tigelaar in belangrijke mate negatief beïnvloed door geluid en lucht van het verkeer op beide Rijkswegen.

Die toestand zou ‘significant’ beter worden, zo stelt de burgemeester, door invoering van een maximum snelheid. Dat is ook beter, zo stelt hij, voor de verkeersveiligheid, het voorkomen van filevorming voor ongelukken en de uitstoot van broeikasgassen CO2.

Het schrijven is een uitvloeisel van een op 8 januari door de gemeenteraad aangenomen motie waarin om de maximum snelheid werd gevraagd.

In die motie stond ook dat Rijkswaterstaat bij werkzaamheden op de A4 en A12 rond de gemeente, het asfalt moest vervangen door een stillere variant. Omdat dit staand beleid is van Rijkswaterstaat heeft Tigelaar dat niet meer in zijn brief genoemd, zo geeft hij aan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter