Nieuws
Goochelen met subsidiegelden

Ambtenaren van de gemeente hebben gemeenteraadsleden onjuiste informatie verschaft over het totale subsidiebedrag dat  de gemeente jaarlijks verdeelt. Dat blijkt uit vragen die D66-fractieleider in de gemeenteraad, Jacco van Maldegem, B&W heeft gesteld.

Bij een bespreking van de financiële nood van de gemeente en mogelijke maatregelen daar iets aan te doen noemden de ambtenaren een subsidiebedrag van 10 miljoen euro. Dat bedrag wijkt  fors af van de zogenoemde Subsidielijst 2019 waarop alle instellingen staan die subsidie krijgen van de gemeente. In totaal 13,7 miljoen euro.

De tien miljoen komt ook niet in de buurt van een financiële opgave die B&W recent aan de gemeenteraad leverden toen het ging over de invoering van een nieuw subsidiestelsel.  In totaal kwamen B&W daarbij op 13,5 miljoen euro aan subsidiegelden.

,,Welk bedrag is nu juist? En waarom hebben ambtenaren tien miljoen euro gezegd en niet de ruim 13 miljoen euro zoals uit de stukken blijkt’’, aldus Van Maldegem.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter