Het Louis Couperus Museum organiseert, in samenwerking met De Ooievaart,  iedere eerste vrijdag van de maand een bijzonder vaararrangement met het thema literatuur in het algemeen en de beroemdste schrijver uit Den Haag, Louis Couperus,  in het bijzonder. Dit nieuwe arrangement omvat een bezoek aan het museum, een wandeling in de voetsporen van Louis Couperus en een themavaartocht over literatuur. Het arrangement is ook voor groepen te boeken.

Louis Couperus is één van de grootste Nederlandse schrijvers. Zijn inmiddels klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de fascinerende wereld rond 1900. De stormachtige ontwikkelingen in het politieke maatschappelijke en culturele leven van die dagen heeft hij in zijn romans en verhalen vereeuwigd. In het museum aan de Javastraat wordt hier aandacht aan besteed. Het museum is gevestigd in de Haagse Archipelbuurt, de negentiende-eeuwse stadswijk waar zoveel personages uit Couperus’boeken ronddwalen. Een gids neemt de delnemers terug in de tijd en wandelt door deze wijk naar de opstapplek van de rondvaartboot van stichting de Ooievaart.

Na een feestelijk onthaal aan boord gaat de anderhalf uur durende tocht van start. Een gids vertelt over bekende en minder bekende schrijvers in Den Haag. Natuurlijk begint het verhaal met Louis Couperus, aangezien zijn geboortehuis één van de eerste bezienswaardigheden is waarlangs wordt gevaren. Onderweg wordt de literaire kennis geprikkeld, soms diepgaand en soms wat luchtig. Van Spinoza tot Couperus en van Daan de Ligt tot Paul van Vliet.

Programma: 15.30 uur Ontvangst en bezoek Louis Couperus Museum – Javastraat 17, Den Haag; 16.00 uur Wandeling door het Willemspark, langs 19e-eeuwse villa’s en Plein 1813; 17.00 uur Literaire Vaartocht met drankje – Opstap bij het Hilton Hotel; 18.30 uur Eind Literaire Vaartocht – Afstap bij het Hilton Hotel. Men kan reserveren op de website van de Ooievaart: www.ooievaart.nl, in het havenkantoor op de Bierkade 18B of door een mail te sturen naar info@louiscouperusmuseum.nl . De tocht wordt iedere eerste vrijdag van de maand gemaakt, dus op  3 mei, 7 juni, 5 juli, 2 augustus, 6 september en 4 oktober.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter