Nieuws
Onzekerheid over sociale woningbouw

Er bestaat grote onzekerheid over de bouw van meer sociale woningen in de gemeente. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Juliette Bouw op vragen van GroenLinks-gemeenteraadslid Natalie Reijnders.

De wethouder ‘verwacht’ dat er begin 2020 gestart kan worden met de bouw van 48 sociale woningen aan de Rijnlandlaan in Voorburg.

Wat de bouw van 130 sociale woningen op bedrijventerrein Overgoo in Leidschendam stelt Bouw dat er ‘mogelijk’ nog voor 2022 gebouwd kan gaan worden. Dat lukt echter alleen als er snel een akkoord is over de plannen met Overgoo en daarna voortvarend de uitvoering ter hand wordt genomen. Dan nog duurt het minimaal 2 tot 2,5 jaar voordat er gestart kan worden met de bouw.

Aan De Star in Leidschendam zouden 107 sociale woningen komen. Voor dat project wordt nu een nieuw haalbaarheidsonderzoek gedaan. Dat moet in de tweede helft van dit jaar klaar zijn. Als de gemeenteraad dan vindt dat er sociale woningen moeten komen kan er ‘mogelijk’ in 2021 gestart worden met de bouw.

In Klein Plaspoel Polder (KPP) – het gebied tussen Vliet, Zocherstraat, Oude Trambaan en Plaspoelkade – zouden sociale woningen komen. Die plannen worden, aldus Bouw, weer opgepakt en uitgewerkt zodra er een besluit is over bereikbaarheid en doorstroming in het Damcentrum. Zij verwacht dat besluit deze zomer. Wanneer de sociale woningen in KPP er dan staan laat zij in het midden.

Een eind vorig jaar door de wethouder ingestelde ’taskforce’ die de sociale woningbouw vooruit moest helpen, blijkt alleen de voortgang met bestaande plannen in de gaten te houden en mogelijke nieuwe bouwlocaties voor sociale woningen te bespreken. In mei moet de taskforce een bericht leveren.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter