Verdriet, maar ook verbazing, overheersten gisteren bij omwonenden van de flat waar een dag eerder iemand om kwam bij een brand. Op de een of andere wijze is het helemaal fout gegaan in de Frans Mortelmansstraat in Voorburg. Het slachtoffer stond in de buurt bekend als ‘een beetje een probleemgeval’. Hij zorgde voor overlast in en om de flat aan de achterzijde van supermarkt AH. In de avond van de brand is de politie nog bij hem aan de deur geweest, toen de hond van het slachtoffer buiten was aangetroffen. Toen leek alles nog in orde. Tot in de vroege nacht de boel letterlijk en figuurlijk explodeerde. Daarbij kwam de bewoner zoals bekend om het leven. Zijn hond werd veilig en wel beneden in het gebouw aangetroffen. Een van de buren zegt: ,,Ik denk dat deze man af en toe de weg kwijt was,en dat wisten verschillende medebewoners van de flat ook. Nu vraagt men zich af waarom hij niet werd geholpen door de instanties.” Politie en brandweer waren tot gistermiddag laat nog in de flat actief op zoek naar sporen en getuigen. (foto Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter