In de Voorburgse bibliotheek begint op woensdag 8 mei een training Assertiviteit. Jaap van Buren van de bibliotheel geeft uitleg: ,,Als ik mijn mening geef, raak ik vaak in conflict met anderen.” ,,Als mij iets wordt gevraagd waar ik geen tijd voor heb, durf ik geen nee te zeggen.” Herkent u zich in deze uitspraken? Dan is de gratis Training Assertiviteit van Indigo Preventie iets voor u. ,,Het komt regelmatig voor dat ik spijt heb dat ik mijn mond heb gehouden.” Iedereen van 18 jaar en ouder die het lastig vindt om ‘nee’ te zeggen en het moeilijk vindt om grenzen aan te geven en in conflicten steeds het onderspit delft, is welkom bij deze vijfdelige training. In de training leert u hoe u uw mening kunt geven op een manier waarbij u anderen in hun waarde laat. Door beter op te komen voor uzelf, voorkomt u gevoelens van somberheid, schuld en minderwaardigheid.”

Deze groepstraining bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van twee uur waarin men actief oefent met verschillende assertieve vaardigheden. De volgende onderwerpen komen aan bod: de vier assertieve stappen; nee zeggen en grenzen stellen; steun vragen en lichaamstaal; kritiek geven en ontvangen en omgaan met conflicten. Van Buren: ,,In elke bijeenkomst bespreken we het huiswerk, nemen we de theorie door en wisselen we ervaringen uit. En we doen opdrachten en oefeningen. De training wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers.”

De startdatum is woensdag 8 mei. De vervolgdata zijn: 15, 22, 29 mei en 5 juni, van 10.15 – 12.15 uur. Meedoen is gratis. De materiaalkosten zijn € 10,00. Die kan men contant betalen bij de eerste bijeenkomst. De training wordt gegeven door Thuan-Nhi Truong van Indigo Preventie. Zij is psycholoog en werkt sinds 2008 in de geestelijke gezondheidszorg. Indigo is een landelijke organisatie en biedt mentale ondersteuning, direct en dichtbij. Indigo-west is in onze regio een onderdeel van de Parnassia Groep.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter