Tijdens de derde lesperiode van de Brede School Prinsenhof Leidschendam-Voorburg hebben kinderen uit de bovenbouw een nieuwe cursus gevolgd: Acteren voor de camera! Onder leiding van filmcoach Rob nemen de leerlingen hun eigen speelfilm op, waarin ze zelf de hoofdrol spelen. ‘Hotel de Grote L’ is de titel van de film waaraan leerlingen van de Brede School in de Prinsenhof de afgelopen twee maanden keihard gewerkt hebben. Filmcoach/acteur Rob van de Rob Herke Visser Academy bracht de kinderen de fijne kneepjes van het camera-acteren bij. Nu is de bijna drie kwartier durende speelfilm in aanwezigheid van ouders en andere familieleden in première gegaan.

En dat was een feestje. Buurtcoach Sven Grootscholten: ,,De meiden zijn de uitdaging aan gegaan om onder professionele begeleiding in slechts twee maanden een film te maken. ‘Hotel de Grote L’ heeft veel teweeggebracht bij de meiden. Sommige kinderen willen na deze cursus meer gaan doen met theater en acteren. Thuis oefenen ze daar al mee. Het was een geslaagde cursus met een tastbaar eindresultaat. Met dank aan Hollywood in de Klas en de betrokken basisscholen.”

Sven Grootscholten organiseerde deze educatieve activiteit. Dertien meisjes uit groepen 6, 7 en 8 van basisscholen De Trampoline en De Springplank in Leidschendam volgden de naschoolse filmlessen. Insteek: wat komt er allemaal kijken bij het maken van een film? De kinderen gingen aan de slag met onder meer rollenspelen, camerashots en camerabewustheid.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter