Aan Scheepswerf 18 in Leidschendam, ook wel bekend als de Schuitejager, komt geen technologisch centrum voor ouderen noch een restaurant met terras. De Raad van State heeft geoordeeld dat de gemeente terecht de vergunning voor beide zaken heeft ingetrokken. Het technologisch centrum leek te veel op detailhandel, het restaurant was veel te groot.

In het pand zat ooit welzijnsorganisatie Woej. Nadat die vertrokken was wilde de gemeente het pand verkopen. In 2016 meldde zich een ondernemer die er een seniorencentrum in wilde vestigen, gericht op de nieuwste technologieën om ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen. Ook was er sprake van een zorghotel.

Bij de uitwerking van de plannen kwam de ondernemer met de idee een groot restaurant in het pand te vestigen met plek voor 80 mensen, inclusief een terras. Het restaurant diende als financiële basis voor de overige voornemens. Omwonenden kwamen daartegen in opstand vooral omdat zij vreesden dat hun parkeerplaatsen zouden worden ingenomen door gasten.

Nadat de gemeente gehoor had gegeven aan de protesten en de vergunning had herroepen stapte de betrokken ondernemer naar de rechter. Nu heeft hij die zaak in hoogste instantie verloren. Overigens staan delen van het pand al weer te huur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter