Nieuws
Uw mening gevraagd inzake vervoersplannen
De gemeente vraagt inwoners naar hun mening aangaande de vervoersplannen, zoals die in de Metropoolregio worden besproken. Jaarlijks maken de vervoerders een vervoerplan waarin staat hoe bus, tram en metro gaan rijden in het komende jaar. Dit plan sturen ze naar de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag). De MRDH legt de plannen voor aan de 23 gemeenten. Het vervoersplan vormt de basis voor de nieuwe dienstregeling, die in december 2019 van start gaat. Inwoners uit Leidschendam-Voorburg kunnen op de vervoersplannen reageren via het online formulier. Reageren kan tot en met 5 mei. De gemeente neemt deze reacties waar mogelijk mee in de zienswijze naar de MRDH.

De dienstregelingen van metrolijn E (RET), bus (HTM) en tramlijnen 4 en 19 (HTM) blijven voor de haltes in Leidschendam-Voorburg hetzelfde. Tramlijn 3 rijdt in de spits tot het Savornin Lohmanplein in plaats van het Arnold Spoelplein. In plaats daarvan rijden de extra spitsritten op lijn 3 vanaf Den Haag Centraal wél door tot het Arnold Spoelplein. Tramlijn 6 gaat in de ochtendspits tussen 7.00 en 9.00 uur acht keer per uur rijden in plaats van zes keer per uur. Voor tramlijn 2 geldt dat er twee extra spitsritten komen vanaf station Laan van NOI richting Kraayenstein: vier keer per uur in plaats van twee keer per uur. De vervoersplannen staan op de website van de MRDH

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter