Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Het Paasweekeinde brengt ‘gescheiden’ voetbal. De zondagverenigingen spelen op maandag, tweede Paasdag. Alleen RKAVV doet dat niet. Dat speelt op Paaszaterdag.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport reist naar Ridderkerk om daar VV Rijsoord te bekampen. De thuisploeg strijdt met VV SHO om de titel. Van die laatste ploeg verloren de Voorburgers onlangs uit met 5 – 2. Een duel dat zeker door mensen van Rijsoord bekeken zal zijn. VV Rijsoord verzamelde 12 punten in de laatste vijf duels tegen negen aan de kant van Forum Sport. In de stand om de derde periode, die Forum Sport graag zou winnen, staan de mannen uit Ridderkerk eerste. Thuis verloor VV Rijsoord dit seizoen pas één keer terwijl Forum Sport van de uitwedstrijden er maar twee in winst wist om te zetten. In Voorburg werd het 2 – 4 voor de bezoekers. Aftrap 14.30 uur.

Voor zaterdag vierdeklasser SEV zit het seizoen er nu al op. De titelstrijd met Ariston’80 is verloren. Zelf is men al verzekerd van nacompetitie omdat men de eerste periodetitel van Ariston’80 overneemt nu die ploeg kampioen is. Kortom, het uitduel tegen HVV Laakkwartier gaat eigenlijk alleen nog om de eer. De  Haagse ploeg doet het de laatste weken beter dan de mannen uit Leidschendam, ook al staat men in de middenmoot van 4C. In Leidschendam won SEV nog met 5 – 0 van  Laakkwartier maar dat was in de goede tijd van de groenwitten en een mindere periode aan Haagse kant. De bal gaat om 14.30 uur rollen.

Zondag hoofdklasser RKAVV ontvangt op zaterdagavond 18.00 uur de VV Gemert; de nummer drie in de stand. De Leidschendammers staan nu elfde, een plek die nacompetitie betekent voor klassenbehoud. In de tweede periode staan de bezoekers tweede. Een stek die hen recht geeft op nacompetitie voor promotie aangezien de nummer één ook de lijstaanvoerder is in de competitie, Baronie, en er een dikke kans in zit dat die de titel grijpen. Gemert, dat thuis RKAVV met 2 – 0 de baas was, zal er dan ook alles aan doen hoog in de periodestand te blijven staan. De bezoekers winnen zeven van hun elf uitwedstrijden. RKAVV daarentegen kon maar drie van de twaalf duels op  eigen bodem in winst om zetten.

Op maandag tweede Paasdag ontmoet Stompwijk’92 in Reeuwijk, RVC’33. Voor de jaarwisseling stond de thuisploeg stijf onderaan in 2C. Maar na de winterstop is men aan een gestage opmars begonnen. Dat heeft RVC’33 nu naar een negende stek gebracht. In de derde periode staat men zelfs op een gedeelde tweede plek. Stompwijk’92 daarentegen blijft maar in de hoek waar de klappen vallen, zitten. Een verder verblijf in de tweede klasse hangt aan een zijden draad.  RVC’33 heeft inmiddels 31 punten, Stompwijk’92 staat op 21. Qua vorm een soortgelijk beeld: dertien uit vijf voor RVC’33, vier uit vijf voor Stompwijk’92. En dan te bedenken dat het in Stompwijk nog 3 – 0 werd voor de bespelers van sportpark De Meerhorst. Het duel in Reeuwijk start om 14.30 uur.

De VV Wilhelmus staat een topper te wachten: op bezoek komt de nummer drie RVV COAL uit Rotterdam. De bezoekers pakten 12 punten in zes wedstrijden; Wilhelmus 16 uit 7 duels. COAL werd derde in 3D waar men geen enkele van de twaalf gespeelde wedstrijden verloor. De VV Wilhelmus won 3C, ook zonder ook maar één van de veertien duels te verliezen. In 3Hoog waar beide ploegen nu strijden om promotie naar de tweede klasse, pakte COAL de meeste punten in uitwedstrijden: zeven van de twaalf. Wilhelmus daarentegen won alle drie thuiswedstrijden en dat met het imposante doelsaldo van 14 – 2. Om 14.00 uur blaast de scheidsrechter de wedstrijd onderweg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter