Nieuws
Bejaarde huurster bewust ‘belaagd’ door gemeente

Een bejaarde huurster van een woning in de Voorburgse wijk Essesteijn is bewust door de gemeente benaderd inzake een stuk van haar tuin dat haar volgens de gemeente niet toebehoorde, omdat men op het Raadhuis de woningeigenaar niet makkelijk kon vinden.

Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Jan Willem Rouwendal op vragen van de GBLV-gemeenteraadsleden Maurice Hartsinck en Bram van Popering over de zaak. De betrokken dame is in de tachtig.

Bij het stuk grond gaat het om zogenoemd snippergroen: stukjes groen die inwoners en bedrijven volgens de gemeente illegaal toegevoegd hebben aan hun tuin of erf. De gemeente wil nu dat zij die grond kopen, huren of schoon teruggeven. Het project loopt sinds 2016 in Essesteijn.

Rouwendal erkent dat een huurder de grond niet kan kopen doch alleen huren. Volgens hem willen veel huurders dat ook.

De eigenaar van de huurwoning van de bejaarde was voor de gemeente lastig te achterhalen, aldus de wethouder. Toen men eenmaal een adres had bleek het kantoor in Amsterdam gesloten. Dus werd de huurster maar benaderd.

De wethouder verdedigt het gebruik van kadastrale gegevens in combinatie met luchtfoto’s om te bepalen of er illegaal grond aan tuin of erf is toegevoegd en zo ja, hoe groot dat stuk grond is. Door de foto’s onder de kadastrale kaarten te leggen is een ‘zeer duidelijk beeld’  van het grondgebruik vast te stellen, aldus Rouwendal.

Door oudere luchtfoto’s erbij te betrekken kan ook vastgesteld worden wanneer de gemeentelijke grond bij tuin of erf is gevoegd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter