Dit is de programmering in de week van 23 april tot en met 30 april in theater Ludens. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 

 

 

Dinsdag 23 april: Matinee / Cinema + / Murder on the Ortient Express (VK 1974). Aanvangstijd: 13.00 uur; Toegangsprijs: € 8,00. Thriller van Sidney Lumet. Met o.a. Albert Finney, Sean Connery, Lauren Bacall, John Gielgud en Martin Balsam. Puur genot om de stoet aan beroemde acteurs in Agatha Christie’s ‘Murder on the Orient Express’ te zien optreden. Regisseur Lumet had de tegenwoordigheid van geest om de grote namen allen tot hun recht te laten komen. Een voor een klimmen ze aan boord van de Orient Express, de eersteklas trein waarin later een moord gaat plaatsvinden die één van de passagiers, detective Hercule Poirot (een onherkenbare Finney), moet oplossen. We zien oa Sean Connery als agressieve legerofficier, John Gielgud als butler (wat anders), Ingrid Bergman als godvrezende buitenlander en nog een handvol grootheden in andere eervolle bijrollen. Over eersteklas trein gesproken.

 Dinsdag 23 april: Cinema + / Bohemian Rhapsody (VK 2018); Aanvangstijd: 20.00 uur; Toegangsprijs: € 8,00. Biografie van Bryan Singer. Met o.a. Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy en Joseph Mazzello.

‘Is this the real life? Is this just fantasy?’ Het zijn de eerste twee zinnen van de bekendste hit van Queen, het bombastische, operateske Bohemian Rhapsody. De twee regels geven perfect het leven van de charismatische leadzanger Freddie Mercury weer, die voortdurende schipperde tussen het showbeest dat hij op het podium was en de twijfelende privépersoonlijkheid. Malek speelt een weergaloze versie van een legendarische artiest. Als je voorbij het vervreemdende gebitje weet te kijken dan zie je een nauwgezet acteur die meer doet dan een imitatie neerzetten. Malek beheerst zijn personage tot in alle finesses, gebaren en karakteristieken. Het voert te ver om te stellen dat Malek Mercury doet vergeten, maar het neigt er soms wel naar. Een perfecte biopic bestaat niet, daarvoor moet je de geportretteerden misschien laten spelen door de echte personen, maar Bohemian Rhapsody komt in buurt. Hij weigert compromissen te sluiten en er lijkt geen punt te worden onderbelicht of weggelaten. Deze verfilming vormt een goede kennismaking met een man die je meegemaakt moet hebben, maar van wie nooit een tweede zal opstaan.

Vrijdag 26 april: Cabaret / TBV New Artist 2019 (Anne & Lisa)  Weltschmerz; Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 15,00. TVB New Artist is een samenwerkingsverband tussen ruim veertig theaters en TVB Theater om bijzonder getalenteerde cabaretiers/ kleinkunstenaars een vliegende start te geven op de theaterpodia. Met vlag en wimpel slaagden Anne & Lisa voor de befaamde Koningstheateracademie. “Anne & Lisa zijn een innemend, aantrekkelijk duo om naar te kijken” en “Dat is van uitzonderlijke kwaliteit” schreven de leden van de afstudeercommissie. ‘Weltschmerz’, het debuutprogramma van dit absurdistisch cabaretduo belooft een wonderlijke, eigenzinnige en bovenal een humoristische avond te worden.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter