Nieuws
Problemen rond Kulturhus Stompwijk

De bouwer van het Kulturhus in Stompwijk zit in financiële problemen. Een onderaannemer heeft, zo meldt het Leids Dagblad, de rekeningen van SSB laten blokkeren. Dat betekent dat SSB de uitgebrande Maerten van de Veldeschool niet kan laten slopen. Dat zal de gemeente nu op eigen rekening moeten gaan doen.

Hoe lang SSB financieel onthand is, is onduidelijk. Wat dat betekent voor de verdere gang van zaken rond het Kulturhus daarmee ook. Onlangs liet de Stichting Dorpshuis Stompwijk al weten te betwijfelen of men per 1 mei in het nieuwe Kulturhus kan trekken.

Volgens de penningmeester van de Stichting Dorpshuis Stompwijk, Theo van Velzen, kent het Kulturhus minstens 72 gebreken die eerst moeten worden aangepakt. Bij SSB wordt dat ontkend. Er zouden wel ‘wat puntjes’ zijn, maar die zijn snel oplosbaar, aldus de bouwer.

Er zijn al eerder problemen rond SSB geweest. Zo moest de gemeente tonnen extra aan de bouw van het Kulturhus uitgeven, moest de gemeente financieel opdraaien voor het opruimen van een ondergrondse slakkenlaag, en gaf SSB de opdracht om een voorterrein rond het Kulturhus in te richten, terug. Ook dat moet de gemeente nu op eigen rekening doen. De totale rekening staat inmiddels op ruim vier miljoen euro.

SSB zelf is lovend over het project: ‘Voor de gemeente Leidschendam-Voorburg realiseren we het Kulturhus in Stompwijk: Een multifunctionele accommodatie waarin de Maerten van den Veldeschool, kinderopvang, jeugdzorg,  en dorpshuis inclusief jongerencentrum een plaats vinden’.

‘Er is na een selectie- en onderhandelingsprocedure een 30-jarig zogenaamd DBFMO (Design, Build, Finance, Maintain, Operate) contract afgesloten waarin Slimscholenbouwen verantwoordelijk is voor ontwerp, realisatie én exploitatie van het gebouw. Alle partners blijven gedurende de contractperiode betrokken, zodat een optimale prestatie gewaarborgd blijft’.

Het laatste feitelijke bericht over de bouw dateert van december 2017. SSB is gevestigd in het Brabantse Veldhoven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter