Ieder jaar organiseert Oranjevereniging Pijnacker rond Koningsdag, de Beatrixrun. Dit is een motortoertocht van zijspanmotoren met in het zijspan een gehandicapte passagier. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Pijnacker, ondersteund door heel veel vrijwilligers en motorpolitie Haaglanden.

Dit jaar wordt de Beatrixrun op zaterdag 4 mei gereden. De start van de 36e Beatrixrun is om 10.15 uur vanaf het Raadhuisplein in Pijnacker en voert de stoet in de ochtend via Nootdorp, Leidschenveen, Zoetermeer, Zoeterwoude-Dorp, Stompwijk en Leidschendam-Voorburg naar het Aegonplein in Den Haag. De bekende verzekeraar aldaar heeft belangeloos het prachtige atrium van het hoofdgebouw beschikbaar gesteld voor de lunch voor de circa 350 deelnemers. Na de lunch keert de stoet via Wassenaar, Leiden, Zoeterwoude, Benthuizen en Zoetermeer uiteindelijk via Berkel en Rodenrijs weer terug in Pijnacker. De verwachting is dat men rond 12.00 uur onze gemeente aan doet.

Met name de passagiers kijken al weken uit naar de Beatrixrun. Zij vinden het dan ook prachtig wanneer er veel toeschouwers langs de kant staan. Ook voor de toeschouwers is het leuk en ontroerend om de Beatrixrun te zien. Motorliefhebbers kunnen zeker hun hart ophalen, naast een grote diversiteit aan motoren met zijspannen zullen ook enkele trikes en Can-am quads meerijden. De totale stoet heeft een lengte van circa één kilometer en zal de verkeersstroom dan ook even vertragen.

Verkeersdeelnemers moeten rekening houden met een passagetijd van ongeveer acht minuten.  De doelstelling van de Beatrixrun is, om gehandicapte passagiers kosteloos een leuke dag te bezorgen. Aan deze toertocht werken honderden personen belangeloos mee. De zijspanrijders komen vanuit alle windstreken om mee te rijden met de Beatrixrun.

Op de website www.beatrixrun.nl is meer informatie te vinden over deze motortoertocht. U kunt daar ook de exacte route met doorkomst tijden vinden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter