De organisator van het Bevrijdingsfestival, Gerard van den IJssel is zondag 28 april te gast in het programma Kakafonie bij Midvliet FM. Zondag 5 mei wordt in heel Nederland de vrijheid gevierd. Er zijn in het land veertien officiële Bevrijdingsfestivals, waarvan één op het Malieveld in Den Haag. Gerard van den IJssel, werkzaam bij de R.G. Ruijs Stichting, is één van de organisatoren van het Bevrijdingsfestival in Den Haag en komt daar op zondag 28 april om 12:30 uur uitgebreid over vertellen bij Midvliet FM.

Er is veel muziek op het Bevrijdingsfestival (waaronder één van de Ambassadeurs van de Vrijheid: Sam Feldt), maar het is veel meer dan een muziekfestival. Er is heel veel aandacht voor het vieren van de vrijheid. Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn er veel activiteiten rond de thematiek van 5 mei, zoals lezingen, debat, theater en stand-up comedy onder leiding van het comedygezelschap Puur Gelul. Uiteraard is er ook weer een grote festivalmarkt en zijn er kinderactiviteiten. Er worden zo’n 75.000 bezoekers verwacht op het Haagse Malieveld.

Naast het hoofdpodium bestaat het Bevrijdingsfestival Den Haag uit het Sena Performers Stage, het Plein van de Vrijheid, het fonds Busplatform, de Haags Hiphop Centrum Area, de Den Haag Outoor Dance Area en het Tweede Kamer Podium. Het complete programma van het Bevrijdingsfestival Den Haag is te vinden op www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter