De gemeente kende niet zo lang geleden een eigen popfestival. Jaren daarvoor was de gemeente al bekend door bands, waarvan de leden (deels) uit deze plaats kwamen. Namen als de Sandy Coast, Earth and Fire , LivinBlues en Supersister klinken menigeen nog bekend in de oren. Net als de grote popconcerten in de toenmalige sporthal De Vliegermolen. Van die hele popcultuur is vrijwel niets meer over. Hoe anders wordt daar in andere gemeenten mee omgegaan. Neem Delft, waar de Peter Tetteroo Bokaal wordt gevolgd door Westerpop. Dat Westerpop in 2019 plaatsvind is eigenlijk niet vanzelfsprekend. Het festival is dit jaar met zijn biënnale verplaatst naar de oneven jaren cyclus, om grote voetbaltoernooien tijdens het seizoen te ontlopen.

Westerpop programmeert lokale, regionale, landelijke en internationale acts en bands. En dit in verschillende muziekstijlen. Op de komende editie zullen op twee podia in totaal 21 acts, acte de préséance geven. Op vrijdag 19 juli zijn dat vanzelfsprekend vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium.

Het festival is verheugd met onder andere Hausmagger, die met een afscheidstour bezig is en Indian Askin de band, die dit jaar ook op Pinkpop staat en de grote doorbraak, in het vooruitzicht heeft. Goed om te zien dat Zuco 103 met hun speciale mix van stijlen weer terug is om te zien en te beluisteren. Daarnaast strijden drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage.

Op zaterdag 20 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op het hoofdpodium. Opvallende namen hier zijn de alom gewaardeerde Ruben Hein en Son Mieux die met een nieuw album heel veel aandacht krijgt, Blaudzun die weinig festivals doet deze zomer maar wel in Delft aanwezig is, Martijn Fischer die met volledige band alle grote hits van Hazes geweldig vertolkt, Wild Romance, de begeleidingsband van wijlen Herman Brood, die met de documentaire ‘Buying the Band’en een nieuw album weer volledig in de schijnwerpers staan en de komst van de Amerikaan Everlast die met een show komt waarin de hits van zowel House of Pain als de grote hits van de man zelf, elkaar kruisen. Verwacht dus een show met een mix van bluesrock en hip hop, die uniek te noemen is. Uit Ierland komt de elektronische dance act Le Galaxie, deze avond afsluiten.

Het gratis toegankelijke Westerpop biedt ook straattheater, een festivalmarkt en een foodstreet aan en maakt tijdens de concerten gebruik van ‘special effects’.  Dat alles gebeurt op Sportterrein Stanislas College, aan het Molenhuispad in Delft, op loopafstand van Delft Centraal Station. Meer informatie over Westerpop en de programmering + puike video’s, is te volgen via de site van het festival:  www.westerpop.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter