Nieuws
Stand-by bergers maken snelweg eerder vrij

Rijkswaterstaat zet voortaan tijdens de ochtend- en avondspits op 20 strategische plekken in Nederland stand-by bergers in. De bergers kunnen vanaf deze plekken langs de snelweg sneller bij een ongeluk aanwezig zijn om een voertuig te bergen. Daardoor is de weg eerder vrij en is er minder oponthoud voor overig verkeer. Een aantal van deze hulptroepen is gestationeerd in de buurt van de snelwegen A12, A13 en A4. Vlakbij dus. De gemiddelde aanrijtijd van de bergers op de strategische plekken is naar verwachting tot 25 procent korter dan gebruikelijk. Omgerekend vijf minuten waardoor de filetijd met 15 minuten af kan nemen. De rijksoverheid heeft 100 miljoen euro uitgetrokken voor een pakket aan maatregelen dat gericht is op een vlottere afwikkeling van het verkeer op werkdagen tijdens de spits. Zo zijn de openingstijden van de spitsstroken verruimd en wordt een nieuwe generatie verkeerslichten ingezet om de doorstroming op op- en afritten bij de snelwegen te verbeteren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter