In mei en juni werkt ProRail vijf weekenden aan het spoor bij de stations Amsterdam-Zuid en RAI. Ook de A10 Zuid is deze weekenden afgesloten. Wie in deze weekenden de weg opgaat of gebruik maakt van het OV, moet rekening houden met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen.
De werkzaamheden aan het spoor en de A10 Zuid vinden plaats in de volgende weekenden: 10/5 22:00 uur tot maandagochtend 13/5 05:00 uur; 17/5 22:00 uur tot maandagochtend 20/5 05:00 uur; 24/5 22:00 uur tot maandagochtend 27/5 05:00 uur; 31/5 22:00 uur tot maandagochtend 3/6 05:00 uur; 7/6 22:00 uur tot dinsdagochtend 11/6 05:00 uur. Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in deze weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal.
In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer conform dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruik maken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

De weekenden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid als onderdeel van het project Zuidasdok. Vanaf november 2018 wordt naast de A10 Zuid een enorm betonnen dek gebouwd van zo’n 70 meter lang, 15 meter breed en 2 meter dik. Dit vormt het dek waarover straks treinen rijden. Het dient tegelijkertijd als dak van de nieuwe reizigerstunnel, de Brittenpassage. In de vijf weekenden in mei en juni worden funderingspalen geplaatst en wordt het dak op zijn plaats geschoven, dwars door de zuidelijke rijbaan van de A10 Zuid en door de sporen.

De A10 Zuid is gedurende vier weekenden aan de zuidzijde afgesloten van vrijdagavond 22 uur tot maandagochtend 05 uur. In het vijfde weekend is de weg ook op Pinkstermaandag 10 juni afgesloten. Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. Oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft in alle weekenden te gebruiken net als de A10 Zuid en A4 richting Schiphol. Weggebruikers moeten rekening houden met drukte en extra reistijd oplopend tot een uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden bijvoorbeeld via www.vananaarbeter.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter