Dankzij de snelle inzet van de brandweer is een uitslaande balkonbrand op de Parkweg in Voorburg niet op een ramp uitgelopen. Rond vier uur brak brand uit op het balkon van een woning op de hoek van de Parkweg en het Wielemakersslop. De vlammen sloegen volgens getuigen alle kanten op en dreigden over te slaan naar de historische buurpanden van het Huygenskwartier. Ook de onder de woning gevestigde avondwinkel liep gevaar. De eigenaar van die winkel kwam met de sleutel aangesneld, zodat de brandweer naar binnen kon. Met behulp van een flinke straal water kon het vuur snel worden geblust. De woning, die net verkocht en door de vorige bewoners verlaten was, liep schade op, doordat de vlammen via de dakrand naar binnen sloegen. De avondwinkel kwam er af met rookschade en de naburige winkeliers kwamen met de schrik vrij. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. (foto Els Jasperse)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter