Terwijl de gemeente omkomt in het afval neemt Avalex een pauze. Deze truck staat sinds enige weken vrijwel dagelijks aan de Gouverneurkade gedurende een half uur geparkeerd. Inclusief een chauffeur die zijn lunch opeet.

Vorig jaar maakte het afvalbedrijf bekend de routes te gaan ‘optimaliseren’ zodat men efficiënter en dus goedkoper kon gaan werken.

Volgens een woordvoerder van Avalex heeft het optimaliseren van de routes niets te maken met het onderhavige geval. ,,Volgens de Arbeidstijdenwet moeten chauffeurs na 4,5 uur een pauze nemen. Dat doen ze in hun eigen tijd. Het zijn professionals en zij mogen zelf beslissen waar ze dat doen. Het kan dus in een wijk zijn maar ook bij Avalex. Sommigen doen het in combinatie met het afstorten van afval, anderen niet.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter