Nieuws
Geen parkeerprobleem door nieuwbouw Leidschendam-Centrum

Door de nieuwbouw in Leidschendam-Centrum ontstaan geen parkeerproblemen. In de zogenoemde parkeerbalans – vraag en aanbod van parkeerplaatsen – die onlangs door de gemeenteraad is vastgesteld, is al rekening gehouden met die nieuwbouw.

Dat heeft een woordvoerster van B&W laten weten. Op verzoek van de coalitiepartijen doen B&W nu wel onderzoek naar de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage aan de Rijnlandstraat hoek Oude Trambaan. Daar zouden 40 tot 44 plaatsen in komen. Kosten 2,7 miljoen euro.

Volgens het CDA, indiener van een motie om het onderzoek te gaan doen, is de extra parkeergarage nodig vanwege ‘het parkeerprobleem’ in Leidschendam-Centrum. Indien de garage er komt is die pas over twee jaar beschikbaar.

In Leidschendam-Centrum wordt nu gebouwd aan de Plaspoelkade/Van Ravesteijnkade. Aan het Molenpad komen 30 woningen. Het terrein wordt nu bouwrijp gemaakt. Andere bouwplannen in Leidschendam-Centrum zijn: Rijnlandstraat hoek Oude Trambaan 25 appartementen en tien woningen; Leytsche Hof 57 woningen en 43 appartementen; Schoorlaan 22 woningen; Damlaan 9 appartementen.

Formeel is de parkeerbalans een instrument om bouwplannen te toetsen. Nu de balans onlangs opnieuw is vastgesteld is er ‘een nieuw nulpunt’ bepaald, zo meldt de gemeente.

‘Er zijn nog enkele bouwprojecten te bouwen in Leidschendam-Centrum. De ontwikkelaar heeft al wel een goed idee hoe die bouwplannen eruit moeten gaan zien. Deze ideeën zijn opgenomen in de parkeerbalans om te toetsen of de bouwplannen voldoen aan de gestelde parkeernorm. De nog te bouwen bouwplannen staan echter niet vast zolang er nog geen omgevingsvergunning voor is afgegeven door de gemeente. Maar in de vorm zoals ze nu zijn opgenomen in de parkeerbalans, voldoen ze aan de parkeernorm’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter