Nieuws
Wethouder hint op miljoenenbezuiniging subsidies

Instellingen, organisaties en verenigingen die een subsidie krijgen van de gemeente wacht in 2020 mogelijk een forse korting op die gelden. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Jan-Willem Rouwendal (financiën) op vragen van Jacco van Maldegem, D66-gemeenteraadslid.

Rouwendal stelt dat er dit jaar 13,7 miljoen euro subsidie wordt gegeven. Dat bedrag kan door éénmalige bijdragen zelfs nog hoger worden.

Voor komend jaar hebben ambtenaren in gesprekken met gemeenteraadsleden over de financiële noden van de gemeente een bedrag van 10 miljoen euro subsidie genoemd. De wethouder noemt dat bedrag ‘indicatief’; een aanwijzing die een aardig idee van de werkelijkheid geeft.

Rouwendal stelt echter ook dat die tien miljoen euro alleen partijen betreft die voor 2020 aan zogenoemde ‘subsidietafels’ meepraten over de besteding van subsidiegelden. Daar vallen ‘kleine’ partijen en nieuwkomers buiten.

De wethouder gaat niet in op de vraag hoe het te verklaren is dat in een opgave aan de gemeenteraad inzake de subsidies voor 2020 en de in te voeren ‘subsidietafels’ een bedrag van 13,5 miljoen euro werd genoemd.

De gemeente zit in financiële nood. De coalitie wil met ingang van komend jaar, jaarlijks 2,6 miljoen euro gaan bezuinigen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter