Nieuws
Steeds meer illegale dump grof vuil

Er wordt steeds meer grof vuil illegaal gedumpt in de gemeente. Medio 2018 ging het gemiddeld om 90 gevallen per maand. Dat zijn er sindsdien meer geworden. De inzet van het Clean Team, extra routes van Avalex en het weer openen van het afvalstation aan de Nieuwe Havenstraat hebben geen verbetering opgeleverd.

Dat stelt wethouder Astrid van Eekelen in een brief aan de gemeenteraad. Nieuwe maatregelen kondigt zij niet aan. Het bijplaatsen van vuil bij containers is wel voor het grootste deel gestopt. Alleen de weekeinden zijn nog een knelpunt, aldus de wethouder. Het aantal klachten over bijplaatsingen is tussen januari 2018 en 2019 met 16 (textiel) tot 54 (restafval) procent gedaald.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter