Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Dit weekeinde zijn de lokale voetbalclubs vrij. Dat is ook komend weekeinde het geval behalve voor zondag hoofdklasser RKAVV. Dat speelt op 5 mei uit tegen UDI’19.

Tijd voor het opmaken van een balans voordat de laatste competitieronden.

Zaterdag eerste klasser Forum Sport staat nu vijfde in 1B. Er zijn nog drie competitiewedstrijden te spelen. De koplopers zijn al te ver weg; degraderen kunnen de Voorburgers ook niet meer. Zij mikken nu op de derde periodetitel die recht geeft op nacompetitie voor promotie. In de stand om de derde periode staat Forum Sport achtste met tien punten uit zes duels.

Zaterdag vierde klasser SEV staat in 4C tweede. Ariston’80 is al kampioen dus de titel is vergeven. Nacompetitie om promotie spelen de Leidschendammers hoe dan ook omdat ze de eerste periodetitel overnemen van Ariston’80. Er zijn nog drie competitiewedstrijden te spelen.

Zondag hoofdklasser RKAVV strijdt tegen degradatie of nacompetitie te voorkoming van degradatie. De Leidschendammers staan 11e met 25 punten uit 25 duels. Onder hen staan nog IFC (24 uit 23), Leonidas (24 uit 24), Vlissingen (19 uit 23) en De Meern (12 uit 24). RKAVV komt nog drie maal in actie, de rest één of twee duels meer. De Meern is vrijwel zeker de degradant. Nacompetitie spelen de nummers 13 en 14.

Stompwijk’92 staat er in zondag 2C ook niet best voor. Met nog drie wedstrijden te spelen staan de Stompwijkers 13e met 21 punten uit 23 duels. GDA is laatste met 7 punten en staat als degradant al vast. De plekken 12 en 13 betekenen nacompetitie om klassenbehoud. Boven Stompwijk’92 staan nu ONA (26 uit 23), HVV Laakkwartier (25 uit 23) en ESTO (25 uit 23).

In zondag 3Hoog strijdt de VV Wilhelmus om promotie. Het betreft een halve competitie van elf wedstrijden. Na acht duels staan de Voorburgers tweede met 17 punten. HMSH is eerste met 19 punten. De kampioen promoveert hoe dan ook. De winnaars van periodetitels spelen nacompetitie om promotie. Helaas zijn er vanwege de halve competities, eerst in 3C (die Wilhelmus als winnaar afsloot) en 3Hoog geen periodes. De KNVB heeft nog niet aangegeven hoe men dat denkt op te lossen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter